ΔΙΑΧΥΣΗ

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης προγραμματίστηκαν δραστηριότητες διάδοσης και διάχυσης. Σαν πρόσφορη πρακτική διάδοσης επιλέχθηκε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών του 5ου Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας σε παρουσίαση που διενεργήθηκε γι΄ αυτό το σκοπό με ταυτόχρονο διαμοιρασμό ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση της δημιουργίας περιβάλλοντος μάθησης στα πλαίσια της εκπαίδευσης STEAM. Πραγματοποιήθηκαν διδασκαλίες σε ομάδες μαθητών με πρακτικές της ανακαλυπτικής – διερευνητικής μάθησης της εκπαίδευσης STEAM, αξιοποιώντας τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήθηκαν στην επιμόρφωση. Ενημερώθηκε ο ιστότοπος του 5ου Ε.Κ., το blog της δράσης και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικό και δραστηριότητες της ομάδας. Τέλος, το 5ο Ε.Κ. συμμετείχε στην ημερίδα διάχυσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το 5ο ΕΚ Γ΄ Αθήνας συμμετείχε στην Ημερίδα διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του έτους 2022-23 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στο αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου, την Πέμπτη 12-10-2023, στο πλαίσιο του "Erasmus Day".










ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Η συγκεκριμένη δράση είχε σαν αποτέλεσμα την ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τα οφέλη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την ένταξη νέων ατόμων στην ομάδα προγραμμάτων κινητικότητας και την κατάρτισή τους για τον τρόπο υποβολής παρόμοιων προγραμμάτων που προωθούν καινοτόμες ιδέες ως προτάσεις επιμόρφωσης, επιτυγχάνοντας με την υλοποίησή τους την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.







Σχόλια