ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η επιμόρφωση περιελάμβανε εκπαίδευση στην τάξη και επισκέψεις σε επαγγελματικά σχολεία (ιδιωτικό και δημόσιο) όπου εφαρμόζεται η εκπαίδευση STEAM. Οι επιμορφούμενοι παρακολούθησαν διδασκαλίες από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως Φυσικής, Πληροφορικής, Γεωγραφίας, Ηλεκτρονικής, Ιστορίας. Στην  διάρκεια της επιμόρφωσης συζητήθηκαν σχετικά θέματα ενσωμάτωσης διαθεματικών εργασιών στην τάξη και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γενικότερα. Επίσης οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια όπου πραγματοποιήθηκαν συνδυαστικές ασκήσεις με προγραμματισμό, ρομποτική, animation, εφαρμογές Android για χρήση στην τάξη, εγκεφαλικές ασκήσεις καθώς και με ψηφιακά έργα τέχνης.

Επιπρόσθετα, οργανώθηκαν επισκέψεις σε επαγγελματικά σχολεία ώστε να μπορέσουν οι επιμορφούμενοι να κατανοήσουν τον τρόπο εφαρμογής της μεθόδου STEAM στην μαθησιακή διαδικασία και να αντιληφθούν πώς συνεργάζονται εκπαιδευτικοί και μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων με σκοπό την παραγωγή κοινού διδακτικού έργου.

Με το πέρας του προγράμματος, η ομάδα συμμετεχόντων αποτίμησε την επιμόρφωση σχετικά με τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, τους παράγοντες που επηρέασαν την πραγματοποίηση της δράσης και τα αποτελέσματά της. Κατόπιν συντάχθηκε η έκθεση αξιολόγησης της υλοποίησης της κινητικότητας ώστε να υποβληθεί στην Εθνική Μονάδα Erasmus.

 

 EDUCANET COURSES


 


 
 
 
 
EDUCANET PRIVATE SCHOOL
 
 


 
 
 
 
SMICHOV SECONDARY TECHNICAL SCHOOL

 

 


 

 

 
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
 
 





 
 

Σχόλια